Wilt u graag een woning of een appartement kopen? Heel af en toe komt het voor dat Rondom Wonen woningen uit haar bezit verkoopt. Met het geld van de verkochte woningen, kan Rondom Wonen onder andere sociale huurwoningen opknappen en de bouw van nieuwe sociale huurwoningen betalen.

De woningen die Rondom Wonen verkoopt, kunnen eerst aan de zittende huurders verkocht worden. Lees hierover meer bij ‘Mijn huurwoning kopen’. Sommige woningen die vrijkomen door huuropzegging, verkopen we op de vrije markt. Wij werken hierbij samen met Ruseler Makelaars.  De vrijgekomen woningen die bestemd zijn voor verkoop, worden door de makelaar twee weken gereserveerd voor huidige huurders van Rondom Wonen. Zij moeten dan wel een zelfstandige huurwoning achterlaten en hun huidige huurwoning verlaten. Op sommige woningen kunnen huurders een bod doen. Voor andere woningen gelden inkomensvoorwaarden.  Reageert geen enkele huurder op de woning, dan wordt de woning op de vrije markt aangeboden.

Wie een huis wil kopen kan ervoor kiezen om een makelaar in te schakelen, die optreedt als bemiddelaar. Meer informatie over het kopen van een woning leest u op onderstaande websites:

In de prestatieafspraken met de gemeente en huurdersorganisatie Argos is bepaald hoeveel woningen en van welke prijsklasse Rondom Wonen per jaar mag verkopen. Daardoor bepaalt Rondom Wonen bij iedere woning en bij iedere aanvraag opnieuw of deze woning kan worden verkocht of niet. Dit is afhankelijk van het aantal en het type reeds verkochte woningen. Rondom Wonen houdt zich hiermee het recht voor om ook bij woningen die voor verkoop gelabeld staan, de woningen toch niet te verkopen. Dit geldt ook voor verkopen aan zittende huurders.

Vraag en antwoord woning kopen