Rondom Wonen scoort wederom goed in Aedes benchmark

Als woningcorporatie ben je er voor je huurders en woningzoekenden. Dat willen we goed doen en liever nóg beter. Maar hoe meten we dat en hoe doen we het ten opzichte van andere woningcorporaties? Brancheorganisatie Aedes vergelijkt de prestaties van alle woningcorporaties in Nederland. De resultaten van deze zevende benchmark voor woningcorporaties zijn vandaag gepubliceerd. Onderwerpen als klanttevredenheid, onderhoud, beschikbaarheid en betaalbaarheid, bedrijfslasten en duurzaamheid staan hierin centraal. Rondom Wonen scoort op het huurdersoordeel wederom een dikke 8! Met name het oordeel van nieuwe huurders is heel positief.

Huurdersoordeel fantastisch!
Nieuwe huurders geven Rondom Wonen een 8.2 tegenover het landelijk gemiddelde van 7.7. Het cijfer dat Rondom Wonen krijgt van vertrokken huurders is een 8.1, vorig jaar was dit nog een 7.9. Huurders met een reparatieverzoek waarderen Rondom Wonen met een 7.9, tegenover een landelijk gemiddelde van 7.7. Op alle fronten scoort Rondom Wonen dus beter dan het landelijk gemiddelde.
Maar goed kan altijd beter, daarom blijven we ons inzetten voor goede communicatie en verbinding met onze huurders.

Ook dit jaar een mooie score voor CO2-uitstoot
Voor het prestatieveld Duurzaamheid scoort Rondom Wonen gemiddeld een B. Deze prestatie is hoger dan het landelijk gemiddelde. Dit komt mede omdat Rondom Wonen vrij nieuwe woningen heeft en door de aardwarmte in Pijnacker Noord, waardoor de CO2-uitstoot flink is teruggebracht.

Duurzaamheid
Rondom Wonen is op vele plaatsen al bezig met verduurzaming. Zo plaatsen wij zonnepanelen en bouwen gasloos. Ook gaan we de flatwoningen aan De Visserlaan isoleren. Hierbij werken wij nauw samen met de bewoners, huurdersvereniging en medewerkers van Rondom Wonen.