Nieuwbouw Pijnacker Noord

Op donderdag 14 december 2017 is het startschot gegeven voor de bouw van 66 appartementen aan de Thorbeckelaan in Pijnacker Noord. Na vele jaren geen nieuwe woningen te hebben gebouwd, is dit weer het eerste nieuwbouw project van Rondom Wonen. 

Wat komt er

Tussen de Kuyperlaan en de Troelstralaan en aan de rand van de Thorbeckelaan, komen straks drie gelijke appartementengebouwen. Het parkeren vindt er direct naast plaats, dus vrijwel naast de kopgevels van de grote flats. Elk appartementengebouw bestaat uit 22 huurwoningen (15 stuks 3-kamer woningen van circa 60 m2 en 7 stuks 2-kamer woningen van circa 45 m2). De woningen op de begane grond hebben een klein terras en de verdiepingen daarboven een balkon. Tevens is voorzien in een gezamenlijke fietsenberging op de begane grond. De gebouwen worden 4 lagen hoog. Het zijn woningen geschikt voor zowel jong als oud, mede omdat er een lift in zit. De bouwvergunning is inmiddels afgegeven.

Zodra de verhuurtekeningen definitief zijn, kunt u deze inzien op onze website.

Deze woningen worden ook aangesloten op het aardwarmtenetwerk van Ammerlaan The Green Innovator.

Wie bouwt

De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Van Wijnen Stolwijk B.V. De aannemer verwacht tegen de kerst 2018 klaar te zijn met de realisatie. Ongeveer een half jaar voor oplevering zullen de huurwoningen via Woonnet Haaglanden worden aangeboden. Er zal geen leeftijdsgrens van toepassing zijn, maar uiteraard wel een maximum gezinsgrootte.

Start werkzaamheden

Voordat het heiwerk van start gaat, worden in de directe omgeving liggende woningen bezocht door Hanselman Schade-expertise voor een bouwkundige opname, om eventuele bestaande gebreken te inventariseren. Mocht er dan onverhoopt schade ontstaan tijdens de bouw, dan kan dit gemeld en onderzocht worden.

Heiwerk

Het heiwerk staat gepland voor aanvang 7 februari 2018 en houdt in dat per gebouw circa 65 stuks betonpalen in de grond worden geslagen. Het heiwerk zal ongeveer een kleine twee weken gaan duren. Het inrichten van de bouwplaats en het heiwerk leidt helaas tot overlast. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Voor de direct omwonenden maken wij nieuwsbrieven die huis-aan-huis worden bezorgd. Zo houden wij de omwonenden op de hoogte van de werkzaamheden, de voortgang e.d. in de komende tijd.

De derde nieuwsbrief is op 16 maart verschenen. U treft de nieuwsbrieven ook aan op deze website.

Betrokkenen:

Van Wijnen Stolwijk BV
0182—34 80 00
stolwijk@vanwijnen.nl
www.vanwijnen.nl

Hanselman Groep
026—712 20 11
opname@hanselman.nl
www.hanselman.nl

Planning:

Inriching bouwplaats: 22 januari 2018
Start heiwerk: 7 februari 2018
Project klaar: eind 2018