Werken bij Rondom Wonen20130620_144315 klein

Rondom Wonen is een maatschappelijk betrokken woningcorporatie met de zorg voor circa 3000 verhuureenheden in de Metropoolregio Rotterdam -Den Haag. Bezit dat zelf is ontwikkeld en wordt beheerd, deels voor derden wordt beheerd, dat deels aan andere corporaties bij oplevering is verkocht. Dit om enerzijds financiële risico’s voor ons te vermijden en anderzijds onze ambities en volkshuisvestelijke prestaties te kunnen blijven waarmaken. Rondom Wonen zorgt voor “gewoon goed wonen” voor mensen in kwetsbare posities en zij met een bescheiden inkomen.

Rondom Wonen kende de afgelopen jaren een sterke focus op groei. In de veranderende volkshuisvestelijke omgeving is de focus verlegd van groei naar het managen van prestaties en risico’s en het aanpassen van de organisatie aan de nieuwe werkelijkheid. Eerst vanaf 2017 zullen wij in bescheiden mate weer nieuwbouwprojecten oppakken.

Onze bedrijfscultuur laat zich het beste omschrijven als open en ambitieus. Alle medewerkers zijn loyaal aan Rondom Wonen en betrokken bij wat er speelt in de samenleving. Van leidinggevenden verwachten wij een aantoonbare interesse in de samenleving en maatschappelijke vraagstukken. Dat vinden wij essentieel voor het goed kunnen functioneren als onderneming. Daarom zoeken wij ook mensen die net even wat meer in hun mars hebben. Gevoel voor humor mag zeker niet ontbreken als je bij ons wilt komen werken.

De primaire arbeidsvoorwaarden liggen vast in de CAO voor de branche. Naast een marktconform salaris, kent Rondom Wonen een klein pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Rondom Wonen kent een vaste bezetting van circa 30 medewerkers en enkele oproepkrachten.

Stageplaatsen

Rondom Wonen is een erkend leerbedrijf bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Leerlingen uit het MBO en HBO onderwijs kunnen een stage-aanvraag doen bij Rondom Wonen door een mail te zenden naar directiesecretariaat@rondomwonen.nl.

Vermeld hierin welke opleiding je volgt, voor welke periode je een stage-plaats zoekt en welke werkzaamheden in je stage dienen voor te komen. We zullen daarna bekijken of we in de betreffende periode mogelijkheden hebben om jou de juiste begeleiding te bieden.

Vacatures

Op dit moment zoeken we een Allround vakman met ‘gouden handen’.

De advertentietekst vind je hier. Zie ook Rondom Wonen in Beeld.

Hoe ziet een dag van een allround vakman bij Rondom Wonen eruit?
Eerst drink je in onze kantine met je collega’s van Dagelijks Onderhoud een kopje koffie waarna je om 8 uur met je bus wegrijdt om aan je eerste klus te beginnen. Volgens de bon op je smartphone assisteer je in die ochtend een collega die in een lege woning het mutatiewerk uitvoert volgens de werklijst van de opzichter. Na de lunch staan er meerdere adressen in Pijnacker en Delfgauw op het programma. Eerst repareer je een stortbak omdat het toilet blijft doorlopen, daarna rijd je naar een adres waar je een nieuw slot in de voordeur plaatst. Je constateert hierbij dat er veel rommel in de voortuin ligt en geeft dit door aan de collega sociaal beheer. De volgende klus doe je samen met een collega waarbij jullie kapotte dakpannen vervangen die voor lekkage hebben gezorgd. Om ca. 17:00 uur kun je met een voldaan gevoel de bus weer op ons parkeerterrein zetten en klets je nog wat na met collega’s.