Spelregels eigen woning kopenhuis van geld

Rondom Wonen biedt huurders de mogelijkheid om hun woning te kopen. Het gaat om geselecteerde woningen, zie lijst te verkopen woningen. Als u als huurder geïnteresseerd bent in het kopen van uw woning, dan adviseren wij u het volgende te doen:

Stap 1 – Hypotheekadvies

Het is allereerst belangrijk om te kijken wat uw financiële mogelijkheden zijn. Om hier achter te komen, kunt u vrijblijvend bij een hypotheekadviseur langs gaan om u te laten adviseren. Dit adviesgesprek is doorgaans gratis.

Stap 2 – Taxatieopdracht

Om de verkoopwaarde van uw woning te beoordelen is een gevalideerde taxatie nodig. Deze taxatie kost geld. In eerste instantie betaalt u deze kosten zelf (door middel van een eenmalige machtiging). De kosten van de taxatie worden door ons aan u terugbetaald bij de overdracht van de woning. Om een taxatie te laten uitvoeren kunt u gebruik maken van het Formulier eigen woning kopen. Dit formulier kunt u ingevuld en getekend naar ons toesturen. Wij zorgen er dan voor dat de taxateur opdracht krijgt voor de taxatie.

Stap 3 – Taxatierapport

Zodra wij het taxatierapport binnen hebben, sturen wij dit aan u door. In het taxatierapport kunt u de getaxeerde waarde lezen en alle achtergrond informatie van de woning waarop deze waarde is gebaseerd. Het taxatierapport is zes maanden geldig. Vóór die tijd moet u dus een besluit nemen of u de woning wilt kopen.

Stap 4 – Koopovereenkomst

Het opstellen van de koopovereenkomst gebeurt door onze makelaar. Dit is Ruseler Makelaars uit Pijnacker. U kunt met hen contact opnemen voor een afspraak. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 015 – 3698 124 of via ruseler@pijnacker.nl

Stap 5 – Financiering

Met de koopovereenkomst kunt u langs bij hypotheekadviseurs en banken om de financiering aan te vragen.

Stap 6 – Overdracht

Zodra de financiering rond is en de hypotheekstukken bij de notaris liggen, wordt er met u een afspraak gemaakt voor het ondertekenen van de akte van levering en de hypotheekakte op het notariskantoor. Vooraf krijgt u ter controle de conceptaktes thuisgestuurd.