Huurtoeslaggeldhuisjes

Uw huur is te hoog in verhouding tot uw inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag. U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Als u wilt weten of u recht heeft op huurtoeslag kunt u een proefberekening maken op belastingdienst.nl/toeslagen. U kunt voor advies ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800-05 43.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Huurtoeslag vraagt u aan via belastingdienst.nl/toeslagen. U kunt ook gratis bellen met de Belastingtelefoon: 0800-05 43. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Hoe ontvangt ik de huurtoeslag?

De Belastingdienst keert uw huurtoeslag uit. U ontvangt het bedrag op uw eigen rekening.

Mijn inkomen is veranderd of de gezinssamenstelling is veranderd

Geef alle wijzigingen direct door aan de Belastingdienst via belastingdienst.nl/toeslagen of via de Belastingtelefoon 0800-05 43.

Door de jaarlijkse huurverhoging is mijn huur veranderd

Na de jaarlijkse huurverhoging, op 1 juli, wordt de huurtoeslag automatisch door de Belastingdienst aangepast. U hoeft dit dus niet zelf door te geven.

Wordt de huurtoeslag jaarlijks verlengd?

De huurtoeslag wordt jaarlijks per 1 januari automatisch door de Belastingdienst verlengd. U ontvangt dan in de voorafgaande maanden november of december van de Belastingdienst een verlengingsformulier waarop al uw gegevens vermeld staan. Controleer deze gegevens altijd. Indien deze gegevens fouten bevatten neemt u dan direct contact op met de Belastingdienst.
Als de gegevens kloppen hoeft u verder geen actie te ondernemen en is de huurtoeslag weer verlengd.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Ja, u kunt hiervoor contact opnemen met de Belastingtelefoon: 0800-05 43.