Aandachtspunten bij huuropzegging

Voorcontrolechecklist

Binnen een week na de huuropzegging vindt de voorcontrole plaats. Als hoofdhuurder hoort u zelf bij de voorcontrole aanwezig te zijn. Tijdens deze voorcontrole wordt aangegeven welke werkzaamheden nodig zijn om de woning terug te brengen in goede staat. U kunt deze werkzaamheden zelf uitvoeren of door ons laten uitvoeren. Bij de eindcontrole bekijken wij of de woning voldoet aan de opleveringsvoorwaarden.

Contactadres en telefoonnummer

Wilt u uw telefoonnummer of contactadres aan ons doorgeven? Het is namelijk belangrijk dat nieuwe huurders u kunnen bereiken voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging van de woning.

Overname

Misschien wil de nieuwe huurder een aantal zaken uit de woning overnemen (bijvoorbeeld losliggende vloerbedekking of gordijnen). Tijdens de voorcontrole vragen wij u een formulier in te vullen. U kunt op dit formulier aangeven welke zaken u wilt overdragen aan de nieuwe huurder. Wij bekijken of we akkoord gaan met deze overdracht. De nieuwe huurder is overigens niet verplicht iets over te nemen.

Eindcontrole

U vindt bij deze brief een lijst van voorzieningen en artikelen die in de woning aanwezig moeten zijn bij de eindcontrole. Denkt u bijvoorbeeld aan het teruggeven van alle sleutels. Ik adviseer u om missende sleutels zelf bij te laten maken. Als de sleutelset incompleet is zijn wij genoodzaakt sleutels bij te laten maken. Deze kosten komen dan voor uw rekening.

Gebreken bij eindcontrole

Mogelijk constateren wij bij de eindcontrole nog gebreken. Opnieuw kunt u ervoor kiezen om de nodige werkzaamheden zelf uit te voeren of het door ons te laten doen. De kosten die wij maken voor de uitvoering van dit werk zijn voor uw rekening.

U betaalt extra huur voor die dagen waarop de woning nog niet beschikbaar is voor de nieuwe huurder.

Opzeggen water, gas en elektriciteit, pasje Avalex, kabeltelevisie

Vergeet u vooral niet zelf minimaal twee weken voor de einddatum uw energieleverancier van uw verhuisplannen op de hoogte te brengen. U ontvangt dan op tijd de verhuisformulieren.

Binnen 1 week na de eindcontrole geeft u zelf de meterstanden aan uw energieleverancier door. Rondom Wonen neemt alleen de meterstanden op voor haar eigen archief.

Voor het opzeggen van water kunt u contact opnemen met Dunea (Plein van de Verenigde Naties 11-15 in Zoetermeer). Het telefoonnummer is (088) 347 47 47 of via www.dunea.nl. Voor huurders in Rotterdam-Terbregge): neemt u contact op met Evides voor het opzeggen van water (telefoonnummer 0900-0787 of www.evides.nl) 

Denkt u er aan het pasje van Avalex (alleen voor huurders in de gemeente Pijnacker-Nootdorp) in de woning achter te laten? Deze pas is namelijk adresgebonden.

Tot slot: vergeet niet uw eventuele abonnement op de kabeltelevisie op te zeggen. Dit gebeurt niet automatisch!

Huurtoeslag

Als u Huurtoeslag ontvangt geeft u dan zelf aan de Belastingdienst door dat u gaat verhuizen. Meer informatie krijgt u van de Belastingdienst via het telefoonnummer 0800-0543 of via www.toeslagen.nl.

Adreswijziging gemeente

Ook uw verhuizing moet u zelf doorgeven aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp (voor huurders in Rotterdam-Terbregge: aan de gemeente Rotterdam). Verhuist u naar een andere gemeente dan volstaat het om u in de nieuwe gemeente in te laten schrijven. U wordt dan automatisch op het oude adres uitgeschreven.