Uw huur bestaat uit

Calculator

Iedere maand betaalt u huur voor uw woning. Het totale huurbedrag bestaat uit:

  • de netto huur (of kale huur)
  • de servicekosten

De netto huur en de servicekosten samen is de bruto huur. Dit is het bedrag wat u maandelijks betaalt.

De netto huur betaalt u voor het gebruik van uw woning. Dit is ook het bedrag waarover wij de
jaarlijkse huurverhoging berekenen.

Servicekosten

Servicekosten betaalt u voor diensten en leveringen die wij voor u uitvoeren en die in de regel voor een portiek of complex met appartementen zijn afgesproken. Bijvoorbeeld:

  • het schoonhouden van de trappen en portieken
  • het onderhoud van de gemeenschappelijke tuin
  • de stroomkosten van de verlichting in de algemene ruimten
  • liftkosten
  • glasverzekering

De servicekosten zijn niet voor iedere huurder hetzelfde. Dat hangt af van de voorzieningen in uw gebouw. Jaarlijks (per kalenderjaar) worden de servicekosten met de huurder verrekend met de daadwerkelijke kosten. De servicekosten zijn onderdeel van uw huurovereenkomst. U kunt de servicekosten dan ook niet opzeggen. Door het tekenen van de huurovereenkomst bent u met de servicekosten akkoord gegaan.

Let op: servicekosten en een Service Abonnement zijn twee verschillende dingen. Servicekosten maken deel uit van uw huurovereenkomst en gelden voor een heel portiek of complex met appartementen. Een Service Abonnement is geen vast onderdeel van uw huur, u heeft zelf de keuze of u wel of niet een Service Abonnement wilt.

Als u kiest voor een Service Abonnement voeren wij allerlei onderhoudsklusjes in de woning voor u uit. U betaalt hiervoor € 6,00 per maand.

Voorschotbedrag verwarming en/of warm water

Daarnaast betaalt u, alleen bij een collectieve verwarmingsinstallatie, een voorschotbedrag voor de verwarming en/of warmwater levering. Dit wordt jaarlijks op individueel verbruik afgerekend.