De energieprijzen stijgen. Wat betekent dit voor bewoners van een appartement van Rondom Wonen?

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd flink toegenomen. U heeft hier vast over gehoord in de media. Gelukkig hebben wij een positief bericht voor onze bewoners die een appartement van Rondom Wonen huren.

Elektra
Rondom Wonen heeft een 3- jarig energiecontract voor elektra tot en met 2023. Dit betekent dat de tarieven de komende twee jaar niet stijgen. Elektra is bijvoorbeeld nodig voor de algemene ruimtes (o.a. verlichting) en de liften. Alleen het verbruik en de energiebelasting kunnen nog van invloed zijn op de kosten.

Stookgas
Woont u in een appartement waar collectief op gas gestookt wordt? Ook dan verandert het tarief de komende twee jaar niet. Uiteraard heeft uw stookgedrag wél invloed op het bedrag dat uiteindelijk met u afgerekend wordt. Stookt u veel omdat het misschien een koude winter wordt, dan kunnen de kosten toenemen.

Aardwarmte
Voor de flatwoningen in Pijnacker Noord die met aardwarmte verwarmd worden, verwachten we voor 2022 vooralsnog geen sterke prijsstijging. De inkoopprijs van grondwarmte (in Giga Joules) wordt berekend over de gemiddelde prijzen van het voorgaande jaar (2021).

Persoonlijk kookgas en elektra in uw appartement
De kosten voor kookgas en elektra binnen uw appartement zijn afhankelijk van het wel of niet aanwezige contract dat u zelf met een energieleverancier heeft afgesloten. Dit kan mogelijk wel omhoog gaan.