1e sleutels appartementen Pijnacker Noord uitgereikt!

Op 10 januari vonden de eerste sleuteluitreikingen plaats van de nieuwbouwappartementen van Rondom Wonen aan de rand van de Thorbeckelaan in Pijnacker. Hier zijn in totaal 66 appartementen gebouwd, bestaande uit 22 woningen. Het zijn zowel 2- als 3-kamer woningen. De animo voor deze woningen was zeer groot. We hebben zo’n 1400 aanmeldingen binnengekregen en alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Start bouw 14 zorgappartementen “Villa Zonnedauw”

Op woensdagmiddag 9 januari vond de officiële start bouw plaats van 14 zorgappartementen in Nootdorp. Een mooie woonvoorziening voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Rondom Wonen realiseert samen met de Stichting Wooninitiatief Nootdorp (SWIN) dit mooie initiatief. De zorg gaat geleverd worden door Ipse de Bruggen.

Wethouders Frank van Kuppeveld en Peter Hennevanger hadden de eer het bouwbord te onthullen. Samen met de toekomstige bewoners, ouders en direct betrokkenen werden op de bouwplaats op de hoek Zonnedauw/Pinksterbloem confetti knallers weggeblazen. Daarna ging het gezelschap naar Grand Café 1837. Daar werden de initiatiefnemers van het allereerste uur in het zonnetje gezet en werd er gezellig nagepraat.

 

Nieuwsbrief Rondom Wonen

De vijfde en laatste Nieuwsbrief van 2018 is verschenen. De complete Nieuwsbrief vindt u hier.

Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet automatisch in uw mailbox? Hier kunt u zich aanmelden voor onze Nieuwsbrief.

Huurders geven Rondom Wonen een dikke 8!

Rondom Wonen scoort als enige woningcorporatie in de regio Haaglanden een A bij de Aedes Benchmark op het onderdeel huurdersoordeel. En daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op!

Deze benchmark wordt jaarlijks uitgevoerd onder woningcorporaties in Nederland. Een A-score is de hoogst haalbare score. Er wordt naar verschillende onderdelen gekeken, zoals het betrekken van de nieuwe woning, het verlaten van de woning en het afhandelen van een reparatieverzoek. Op alle onderdelen geven huurders ons een 8,1 en 8,2. Ook in 2019 blijven wij ons inzetten om deze mooie scores te behouden.

Omwonenden nieuwbouw Noord verrast

Medewerkers van Rondom Wonen hebben vlak voor Sinterklaas een kleine attentie bezorgd bij de direct omwonenden van de nieuwbouw appartementen van Rondom Wonen aan de Thorbeckelaan.

Samen met de nieuwsbrief Noord, waarmee omwonenden op de hoogte worden gehouden over de laatste stand van de bouw, ontvingen zij een kleine attentie in de vorm van een chocoladeletter. Sommige omwonenden hebben wat last ondervonden van de nieuwbouw, met name in het begin en daarom vonden Rondom Wonen en de aannemer Van Wijnen het een leuk idee om zo voor de Sinterklaas iets voor de bewoners te doen.

De reacties waren enthousiast en bewoners konden dit dan ook erg waarderen.

Sollicitatietrainingen voor vmbo-leerlingen bij Rondom Wonen

13 november was een bijzondere dag voor de vmbo-leerlingen van het Melanchthon Berkroden uit Berkel en Rodenrijs. De leerlingen gingen op sollicitatiegesprek bij professionals op verschillende locaties in Pijnacker en Lansingerland. Ook bij Rondom Wonen kwamen zo’n 50 leerlingen op bezoek.

De leerlingen hadden een sollicitatiebrief en CV geschreven en zich voorbereid. De meeste leerlingen vonden het toch wel heel spannend, want een gesprek oefenen met iemand die je niet kent is toch wel heel anders dan met je mentor. Doel van deze ochtend is zeker bereikt; de leerlingen hebben nuttige tips en meer zelfvertrouwen gekregen. Hierdoor kunnen zij straks beter een stageplek of bijbaantje vinden.

Als dank hebben de leerlingen zelf cake gemaakt, die ze bij de bedrijven achter lieten. Het was een geslaagde en leerzame ochtend en zeker voor herhaling vatbaar!

Start bouw Wooninitiatief Nootdorp

Na jaren van voorbereiding starten in week 45 de bouwwerkzaamheden voor het woonzorgcomplex op de hoek Pinksterbloem/Zonnedauw in Nootdorp. De initiatiefnemers van SWIN (Stichting Wooninitiatief Nootdorp) en wij van Rondom Wonen zijn uiteraard erg blij met deze vorderingen!

Er vinden momenteel al wat activiteiten plaats op het beoogde bouwterrein. Zo zijn er al bouwketens geplaatst en staat er een graafmachine. Deze week beginnen de grondwerkzaamheden, waarna de heipalen er worden ingeslagen. Helaas zal dat wat (geluids)overlast geven, maar dit duurt maar een dag of drie. Aannemingsbedrijf  W.A. Waaijer uit Leidschendam gaat de bouw uitvoeren. Voor het zover is, zal er bij een aantal omwonenden een bouwkundige vooropname plaatsvinden. Een bouwkundige vooropname wordt opgesteld om bij een eventuele schademelding duidelijkheid te krijgen over de staat van het object voorafgaand aan de werkzaamheden.

Wij houden u over de voortgang van de werkzaamheden via onze website op de hoogte. Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen op de website van de Stichting Wooninitiatief Nootdorp via www.swi-nootdorp.nl. Hier vindt u informatie over de bewoners, de organisatie en hoe u de SWIN eventueel kunt steunen.

Nieuwsbrief Rondom Wonen

De vierde Nieuwsbrief van 2018 is verschenen. De complete Nieuwsbrief vindt u hier.

Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet automatisch in uw mailbox? Hier kunt u zich aanmelden voor onze Nieuwsbrief.

Huurdersorganisaties in de regio zoeken samenwerking

Sinds 18 oktober is de Samenwerkende Huurdersorganisaties Haaglanden (SHH) een feit. De intentieovereenkomst werd uiteindelijk door 14 van de 16 huurdersorganisaties uit de regio Haaglanden, waaronder Huurdersvereniging Argos, ondertekend. Hiermee vertegenwoordigen zij 95% van alle huurders in de regio Haaglanden. Dit komt neer op 475.000 huurders en daarnaast hebben zij een stem voor de 132.000 woningzoekenden in de regio.

Marianne Straks, bestuurder van WoonInvest, sprak de SHH toe namens de corporatie bestuurders. Zij noemde de ondertekening van deze samenwerking een ‘historisch moment’. Nooit eerder heeft zo’n grote groep huurdersorganisaties zich verenigt. Het bestuur van de Sociale Verhuurders Haaglanden (SVH) en de samenwerkende gemeenten in de regio zijn dan ook heel enthousiast over dit prachtige initiatief.

Reacties nieuwbouw Pijnacker Noord

Reacties nieuwbouw Pijnacker Noord

Donderdag 4 oktober sloot de reactietermijn van de nieuwbouw woningen in Pijnacker Noord.
We hebben een overweldigend aantal reacties gehad op deze appartementen.
In de advertentie was reeds gemeld dat de rangorde die door Woonnet Haaglanden werd aangegeven, niet de goede was aangezien 25% van de woningen aan Lokaal Maatwerk wordt toegewezen en 25% aan doorstromers die een grote huurwoning in de regio achterlaten. Dit geldt zowel voor de rangorde die na sluiting werd aangeven als op dit moment.
Momenteel zijn we nog bezig met de toewijzingslijst omdat door een technisch probleem helaas ook mensen hebben kunnen reageren die qua inkomen boven de gestelde criteria zitten.
Indien u in aanmerking komt voor 1 van deze woningen, wordt u door ons zelf benaderd via email.