Met spoed betaalbare huurwoningen bijbouwen in Pijnacker-Nootdorp

Rondom Wonen roept de gemeente Pijnacker-Nootdorp op snel bouwgrond aan de woningcorporaties te gaan verkopen zodat die aan de slag kunnen met het bijbouwen van honderden betaalbare huurwoningen. Er is geen tijd te verliezen, betoogde directeur Lucas de Boer donderdagavond in de vergadering van de gemeenteraad.

De Boer hield de gemeenteraad voor dat er een dusdanig grote schaarste is aan goedkope huurwoningen, dat mensen met een modaal inkomen de gemeente nu noodgedwongen verlaten, terwijl de wachttijd voor een sociale huurwoning elke maand verder oploopt.

Juist nu is er een goede mogelijkheid om veel goedkope huurhuizen te bouwen. De corporaties krijgen een korting van 25.000 euro per woning op de verhuurdersheffing, en door de lage rente kan Rondom Wonen goedkoop lenen om die nieuwbouw te betalen. Daarom moet het ijzer gesmeed worden nu het heet is. ‘Gemeente, verkoop ons de gronden die we nodig hebben en wij gaan meteen aan de slag’, zo luidde het betoog van de directeur van Rondom Wonen.

De Boer deed zijn oproep voorafgaand aan de bespreking van de concept Woonvisie door de raad.
Lees hier het hele verhaal dat Lucas de Boer donderdag 13 februari in de gemeenteraad heeft gehouden: https://pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl/document/8456090/1/Tekst_spreekrecht_gemeenteraad_P-N_woonvisie

Villa Zonnedauw verhuurd

Op 11 februari hebben de nieuwe bewoners van Villa Zonnedauw in Nootdorp de sleutels gekregen. Nadat de bewoners de sleutels hebben gekregen, werd ook de huurovereenkomst tussen het bestuur van het SWIN en Rondom Wonen getekend.

Villa Zonnedauw is een uniek project; het betreft een appartementengebouw met veertien appartementen voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Het betreft veelal kinderen met Nootdorpse en Pijnackers ouders die zelf aan de slag zijn gegaan om voor hun ouder wordende kinderen een voorziening te realiseren. Samen met Rondom Wonen en bouwbedrijf Waaijer is dit mooie appartementengebouw gerealiseerd.
Nu de bewoners de sleutels hebben, kan het inrichten van de appartementen en de gemeenschappelijke ruimtes beginnen.
Begin mei zal de officiële opening plaatsvinden.