Agpo ketels in de media en bij Rondom Wonen

Zoals u wellicht uit de media heeft vernomen zijn er problemen met de cv-ketels van het merk Agpo Ferroli. Het gaat om cv-ketels van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Ook Rondom Wonen heeft cv-ketels van dit type in 244 van haar woningen, maar alleen het type Econpact.

Er kunnen problemen ontstaan als de warmtewisselaar verstopt raakt. Deze verstopping kan worden veroorzaakt door slecht onderhoud in combinatie met heel zuinig stoken. Hierdoor ontstaat warmtestuwing in de verbrandingskamer van de ketel en smelt het aluminium eromheen. Dan valt het toestel in storing en stopt de gastoevoer.

Rondom Wonen heeft na de uitzending van het programma Kassa van afgelopen zaterdag, contact gezocht met haar installateur Energiewacht West Nederland BV. Zij onderhouden de ketels iedere twee jaar. De monteurs van hen krijgen al langere tijd extra instructies om bij deze ketels enkele belangrijke details goed te controleren. Is er twijfel , dan worden er in overleg met Rondom Wonen gepaste maatregelen getroffen.

Bij Rondom Wonen zijn er gelukkig verder geen klachten over de cv-ketels van dit type bekend. De bewoners van de woningen van Rondom Wonen waarin een Agpo Ketel is gemonteerd krijgen deze week allemaal een persoonlijke brief over de mogelijke problemen en wat Rondom Wonen heeft afgesproken met de installateur.