1e paal geslagen 41 sociale huurwoningen Tuindershof

Op vrijdag 28 mei jl. is de eerste paal geslagen voor 41 sociale huurwoningen die Rondom Wonen samen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp, bouwbedrijf Waal en de ontwikkelingscombinatie Tuindershof gaat realiseren in Tuindershof.

Voor Rondom Wonen is het uniek om de eerste 41 betaalbare woningen in Tuindershof samen met andere ontwikkelaars te realiseren. Wij zijn gewend om zelf onze sociale huurwoningen te ontwikkelen. Maar door de krachten te bundelen kunnen we sneller een bijdrage leveren aan de vele betaalbare woningen die er nu nodig zijn. De woningen liggen aan sfeervolle straatjes, groene lanen, de centrale meanderende waterloop of op een erf.

Tuindershof is een nieuwe woonbuurt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. De dorpse buurt ligt in een waterrijke en groene omgeving. Er komen ruim 600 woningen variërend van eengezinswoningen en appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, zowel koop als sociale huur. Het wordt een samenhangende en herkenbare wijk met een dorpse architectuur die gekenmerkt wordt door het gebruik van eerlijke, eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren. De openbare ruimte is het fundament van de wijk.